
آداب و رسوم های جالب و عجیب در برخی فرهنگ ها
آکاایران: یک سری از کشورها در دنیا از قدیمالایام به خاطر آداب و رسوم های عجیب و غریبشان مشهور بودهاند. گاهی وقتها آنچنان این رسم و رسوم عجیب و غریب می شود که شاید از نظر بعضی از توریستها تابو و غیرانسانی به نظر برسد. اما از نظر آن دسته از توریستهایی که به عمق ماجرا توجه میکنند و در جستوجوی معانی پنهان شده در هر باور و سنت برمیآیند، معمولا این سنتها با تمام عجیب و غریب بودنشان جالب به نظر می رسد.
آداب و رسوم عجیب در فرهنگ های مختلف دنیا
پرتاب آب دهان در مراسم ازدواج یونانیها!
یکی از رسمهای عجیبوغریب در مراسم عروسی یونانیها اجرا میشود. شاید برایتان باورکردنی نباشد که در این مراسم، مهمانان بهسمت عروس و داماد آب دهان پرتاب میکنند! مردم یونان معتقدند پرتاب آب دهان شیطان و بلا را دفع میکند و در فرهنگ آنها نشانهای از خوشیمنی است. البته این رسم فقط مختص عروسیها نیست. در مراسم دیگری همچون غسل تعمید نوزاد نیز برای دوری از شیطان و رفع بلا اجرا میشود.
این رسم عجیبوغریب بیشتر در جشنها طرفدار دارد. به همین دلیل، در مراسم عروسی، برای خوشبختی زوج و دور شدن شیطان از زندگی آنها، مهمانها بهسمت عروس و داماد، البته بهشکل نمادین، آب دهان پرتاب میکند. جالب است بدانید که تضمین خوشبختی این زوج با تکرار سه مرتبۀ این آیین عجیبوغریب تضمین میشود!
در هند زنان متأهل به انگشتان پا حلقه می اندازند
در بسیاری از کشورهای دنیا حلقه ازدواج را به انگشت چهارم دست چپ می اندازند. در هند اما حلقه ازدواج را دست راست می اندازند چون دست چپ را کثیف می دانند.
با این حال، زنان متأهل در هند نه تنها به دست های خود، بلکه به پاهایشان هم زیورآلات می اندازند. یکی از رسوم هندوها (پیروان آیین هندو) انداختن حلقه به انگشتان پا است. به این حلقه «بیچیا» می گویند. این حلقه در انگشت دوم هر دو پا قرار می گیرد.
در کره جنوبی نوزاد تازه متولد شده را یک ساله می دانند
در کره جنوبی نوزاد را از همان لحظه ی تولد یک ساله به حساب می آورند و همه در اولین روز سال نوی میلادی یعنی اول ژانویه یک سال به سن شان اضافه می شود. بنابراین اگر نوزادی آخرین روز سال میلادی یعنی ۳۱ دسامبر به دنیا آید، روز بعد، اولین روز سال نوی میلادی ۲ ساله می شود. مثلاً فرض کنید متولد سال ۲۰۰۰ هستید. در همه جای دنیا حالا در سال ۲۰۲۲ شما ۲۲ ساله محسوب می شوید اما در کره جنوبی شما را ۲۴ ساله می دانند.
منشأ این سیستم شمارش سن روشن نیست. با این حال، توضیحاتی برای آن ارائه شده است. بر اساس یک فرضیه، علت اینکه نوزادان را در هنگام به دنیا آمدن یک ساله می دانند، ۹ ماهی است که پیش از آن در شکم مادر سپری کرده و حالا سنش را به ۱۲ ماه گرد می کنند. یک فرضیه ی دیگر می گوید در گذشته آسیایی ها اعتقادی به مفهوم عدد صفر نداشتند.
در سوئد ماهی تخمیر شده می خورند
Surströmming که در زبان سوئدی به معنای «شاه ماهی تند» است، شاه ماهی دریای بالتیک است که در سوئد، پس از تخمیر با اندکی نمک تخمیر، آن را میل می کنند. این غذا دست کم از قرن شانزدهم در سوئد مصرف می شود.
در نروژ برای بریدن پنیر به جای کارد از یک پنیر بُر ِ مخصوص استفاده می کنند
بُرش پنیر برای نروژی ها شوخی بردار نیست. آن ها برای این کار از یک پنیر بُر استفاده می کنند، نوعی ابزار آشپزخانه که به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. این پنیر بُرها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع پنیری که قرار است بریده شود از آن ها استفاده می شود.
در نیوزلند پوشیدن کفش اختیاری است
در نیوزلند مردم مجبور نیستند همیشه کفش به پا کنند. بچه ها اغلب پابرهنه به پارک می روند و حتی به فروشگاه ها و مراکز تجاری هم می توانید پابرهنه بروید. خیلی اوقات در خیابان ها کسانی را می بینید که کفش به پا ندارند.
در اسپانیا مردها از روی نوزادان تازه به دنیا آمده می پرند
شاید باورتان نشود اما ساکنین یک بخش کوچک از شمال اسپانیا یک فستیوال به نام فستیوال پرش از روی کودکان دارند که در طول آن کودکان خردسالشان را روی زمین میخوابانند و از روی آنها میپرند! این فستیوال که در زبان اسپانیایی با نام ال کولاچو (El Colacho) شناخته میشود، با هدف دور کردن شیطان از فرزندان برگزار میشود! در این فستیوال عجیب و غریب مردان لباسهای شیطانی به تن میکنند و در میان کودکان میدوند و از روی آنها میپرند که البته کار خطرناکی است و به همین دلیل است که این رسم در میان عجیب و غریب ترین سنتهای جهان جای گرفته است.
در ژاپن شمارش با انگشتان با پایین آوردن انگشتان انجام می شود
نحوه ی شمارش با انگشتان در کشورهای مختلف متفاوت است. مردم بعضی کشورها مثل آمریکا و چین شمارش را از انگشت اشاره شروع می کنند. اما بعضی کشورها مثل آلمان، ایتالیا، فرانسه و چند کشور دیگر اروپا هم هستند که شمارش را از انگشت شست آغاز می کنند. در ژاپن اما شمارش با انگشتان به شکل بسیار متفاوتی انجام می شود. آن ها هنگام شمارش، انگشتان خود را به جای بالا آوردن، پایین می آورند.
در اندونزی استفاده از برگ موز به جای بشقاب بسیار رایج است
در مصر هنگام صرف غذا درخواست نمک نکنید
آداب مهمانی و دعوت به شام در هر کشوری رسوم خاص خود را دارد. اجرای این آداب توسط میزبان و مهمان به قانونی نانوشته تبدیل شده است. یکی از عجیبوغریبترین رسمهای مهمانی در مصر رواج دارد. اگر برای صرف غذا به خانه شخصی مصری دعوت شدید، یادتان باشد هرگز دست به نمکدان نزنید و از میزبان آن را نخواهید! درخواست نمک بر سر سفرۀ مصریها عملی توهینآمیز محسوب میشود. نکته مثبت ماجرا اجبار در استفادهنکردن از نمک است. این فرهنگ توفیقی اجباری برای داشتن تغذیه سالمتر است.