
دستور اخیر رئیس جمهور درباره شبکههای اجتماعی
دستور اخیر رئیس جمهور درباره شبکههای اجتماعی
گویا بعد از فیلتر اینستاگرام و ویچت، اینبار قرعه به نام واتساپ افتاده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اجرای فیلترینگ سرویس واتس اپ گفت: این موضوع در یکی از جلسات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و با توجه به نقصان شرایط رای گیری در جمع بندی نهایی، در جلسه شورایعالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهوری مطرح شد.
به گزارش ایتنا از مهر، محمود واعظی ادامه داد: براساس نظر رئیس جمهور موضوعات مرتبط با شبکه های اجتماعی قبل از هر اقدامی در کمیسیون های تخصصی شورایعالی فضای مجازی بررسی خواهد شد.
وی گفت: موضوع واتس اپ در یکی از جلسات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مطرح و با توجه به نقصان شرایط رای گیری در جمع بندی نهایی، در جلسه شورایعالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهوری مطرح شد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: براساس نظر رئیس جمهور مقرر شد قبل از هر اقدام این مطلب و دیگر موضوعات شبکه های اجتماعی در کمیسیون های تخصصی شورای عالی فضای مجازی مطرح و پس از بررسی پیشنهادهای اجرایی برای تصمیم گیری به این شورا اعلام شود.
اواخر هفته گذشته دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از تصویب مسدود کردن شبکه اجتماعی واتس اپ خبر داد و گفت: زمان اجرایی شدن این مصوبه هنوز مشخص نیست.
چندی قبل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص فیلتر کردن واتس اپ گفته بود که ما بر این باوریم هیچ یک از شبکه های اجتماعی نباید به دلیل مسائل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم می کند فیلتر شوند؛ مگر اینکه این شبکه ها مضرات دیگر و یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند.
براساس نظر رئیس جمهور مقرر شد قبل از هر اقدام این مطلب و دیگر موضوعات شبکه های اجتماعی در کمیسیون های تخصصی شورای عالی فضای مجازی مطرح و پس از بررسی پیشنهادهای اجرایی برای تصمیم گیری به این شورا اعلام شود
به گفته وی براساس نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اینکه این شبکه ها می توانند تسهیلاتی در خدمت کاربران قرار دهند امیدواریم در داخل کشور هم بتوان شبکه های مشابهی را طراحی کرد تا ارتباطات مردم سریعتر و راحت تر صورت بگیرد.
همچنین دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (فیلترینگ) گفت: یکی از دلایل تصویب فیلترینگ واتساپ خریده شدن این شرکت توسط زوکربرگ صهیونیست و آمریکایی است.
عبدالصمد خرمآبادی علت اصلی فیلترینگ نرمافزارهای ارتباطی تلفن همراه را توزیع، انتشار و اشتراکگذاری غیرقابل کنترل محتوای خلاف عفت عمومی، مقدسات، فرهنگ و ارزشهای اسلامی دانست.
به گفته معاون قضایی دادستان کل کشور، مدیران و سرورهای این نرمافزارها در خارج از کشور قرار دارند و هیچ گونه همکاری جهت کشف جرم با ضابطین و مقامات قضایی ایران ندارند. خرمآبادی گفت: زوکربرگ اعلام کرده قصد دارد با استفاده از واتساپ از ریزش فعلی کاربران فیسبوک کاسته و از زوال حتمی آن جلوگیری کند.
وی فیلترینگ سایر نرمافزارهای ارتباطی تلفن همراه را هم جزو برنامه کمیته فیلترینگ دانست و آن را منوط به این عنوان کرد که نرمافزارهای داخلی توسعه یابند و پاسخگوی نیازهای مردم باشند.
خرمآبادی با اشاره به استقبال مردم از این نرمافزارها گفت: درست است که این نرمافزارها به ظاهر برای کاربران بی هزینه و رایگان هستند اما در واقع هزینه ارزی هنگفتی برای تامین پهنای باند بینالمللی به کشور تحمیل میکنند.خرمآبادی ادامه داد: کشورهای زیادی مانند عربستان، مصر، پاکستان، هند و ویتنام فعالیت اینگونه نرمافزارها را در کشورهای خود ممنوع کردهاند.
فراوری : باباپور
بخش ارتباطات تبیان
منابع: ایتنا/ افتانا
منبع : tebyan.net