با پو بازی کنید!
خیلی بازی جالبی یک بار انجام بدی حتما خوشت میاد اصلا موبایلتو بده این بازی رو برات بریزم. خیلی باحاله بهش غذا می دی, حمومش می کنی می دونی که دارم در مورد پو حرف

با پو بازی کنید! 

خیلی بازی جالبی یک بار انجام بدی حتما خوشت میاد اصلا موبایلتو بده این بازی رو برات بریزم. خیلی باحاله بهش غذا می دی، حمومش می کنی می دونی که دارم در مورد پو حرف می زنم.

پو

این صحبت های یکی از دوستانم بود، که در پاسخ به سوال اعتراضی که در مورد بازی که تمام هم و غم  او شده بود، شنیدم.

این روز ها تلفن همراه جز لاینفک زندگی ما شده است،  موبایل ها انیس و مونس، رفیق و یار شفیق انسانها شده اند. تقریبا از ظهور این فناوری با شکل و شمایل شبیه گوشی های تلفن همراه اولیه حدود 50 سال می گذرد، این وسیله اولین بار توسط شرکت امریکایی موتورولا در تاریخ 3 آوریل 1973 با وزنی نزدیک به یک کیلوگرم تولید شد.

در ایران نیز طی سالهای1367 وزارت پست و تلگراف اقدام به طراحی تلفن سیار کرد و با یک تجدید نظر در این طرح، در سال1372 تجهیزات آن خریداری شد و در 19مرداد‌ماه 1373 فاز اول این طرح با ظرفیت 10هزار شماره‌ آغاز به‌کار کرد. اکنون سه اپراتور تلفن همراه در ایران فعال هستند و چند اپراتور منطقه‌ای نیز فعالیت می‌کنند و تعداد سیم‌کارت‌های واگذار شده به بیش از 70میلیون رسیده است.

امکانات گوشی های همراه اولیه بسیار کم و محدود بود، با پیشرفته شدن گوشی های تلفن همراه رفته رفته به سیستم دوربین، بلوتوث، بازی های پیشرفته، برنامه های جاوا، اندروید و امکانات جانبی اندروید نظیر وایبر، تانگو، واتس اپ و از این دست مجهز شدند.

هر کدام از این برنامه ها از زمانی که وارد گوشی ها شده و مورد استفاده کاربران قرار گرفتند، دردسر های خاص خودشان را داشتند، چه خانواده هایی که بر اثر استفاده نادرست و یا سوء استفاده از بلوتوث دچار مشکلات عدیده و بحران شدند.

بازی هایی که علاوه بر اینکه موجب کم تحرکی بی تحرکی، تاربینی و خشکی چشم و ...می شود به نوعی اعتیاد آور نیز هستند

استفاده نادرست از هر نوع ابزار و وسیله ای مشکلات خاص خود را در پی دارد تلفن همراه نیز از این قاعده مستثنا نیست، کاربران تلفن همراه وابستگی شدیدی به این تکنولوژی پیدا کرده اند، تکنولوژی که هر روز مدل جدید با امکانات بیشتر آن روانه بازار می شود، در واقع سازندگان آن متوجه باز فروش محصولات خود شده اند. در واقع با ایجاد امکانات جدید تر و بیش ترمی کند، امکاناتی که واقعا بسیاری از آنها ضروری نبوده و نیستند، اما بازار مصرف را آماده خرید محصولات جدید تر می کند.

فنآوری های ارتباطی از جذابیتهای فراوانی برخوردارند خاصه برای جوانها که علاقه مفرطی به پدیده های نو از خود نشان می دهند، اما تماسهای بی مورد، تلاش برای رو کم کنی، کوشش برای کم نیاوردن، پیامک بازی، سرگرم شدن به بازیهای تلفن همراه ونظایر آن موجبات اتلاف وقت و هدر دادن انرژی وپول را فراهم می آورد.

,ارتباطات و رسانه ها

یکی از علاقه مندی های کاربران موبایل بازی هایی است که برای این تکنولوژی طراحی شده است و کابران آن بویژه جوانان و نوجوان بسیار به آن علاقه مند هستند. بازی هایی که به نوعی زندگی فرد را درگیر می کند، یکی از این بازی ها بازی موسوم به پو است که در‌ آن کاربر باید مانند یک مادر و مربی کودک به این عروسک رسیدگی کند، غذای او را بدهد، او را حمام کند و درست مانند یک مربی مهد کودک و یا مادر به او رسیدگی کند.

بازی هایی که علاوه بر اینکه موجب کم تحرکی بی تحرکی، تاربینی و خشکی چشم و ...می شود به نوعی اعتیاد آور نیز هستند.

پزشکان مرکز PGI بر اساس مطالعه جدید خود دریافتند، بین استفاده بیش از اندازه از تلفن‌همراه توسط جوانان و بروز اختلالات روانی در آن‌ها از جمله افسردگی‌، تنهایی و اعتماد به نفس پایین رابطه مستقیم وجود دارد.

دکتر "دبانیش باسو از اعضای   این مرکز پزشکی  معتقد است: «جوانانی که از اختلالاتی مانند افسردگی و تنهایی رنج می‌برند، تلاش بر حل این مشکلات دارند و در این راستا طی زندگی روزمره خود بیش از اندازه از تلفن‌ همراه استفاده می‌کنند. در ابتدا آن‌ها به میزان زیاد از تلفن‌همراه استفاده می‌کنند تا از مشکلات اجتماعی، افسردگی و ... دوری کنند، اما این فرآیند باعث می‌شود تا آن‌ها از انجام کارهای روزانه خود مانند درس خواندن عقب بیافتند و این کارها را کنار بگذارند»

شاید کمی دید افراطی گونه ای باشد اما همین بازی پو زمانی که در اختیار یک کاربر نوجوان قرار می گیرد ممکن است او را تحریک به ازدواج و فرزند دار شدن در سنین پایین و بدون آگاهی کافی کند و یا اگر در اختیار یک جوان قرار بگیرد شاید حس های او را به صورت مقطعی تامین کرده و او را نسبت به ازدواج بی نیاز کند

اما واقعیت این است که انزوا و کناره گیری از جمع های خانوادگی و دوستانه از اولین پیامدهای استفاده بیش از حد از موبایل و بازی های آن است.

بازی هایی که بدون کار کارشناسی و آسیب شناسی و بدون این که کاربران که غالبا جوانان و نوجوان هستند، و خانواده های آنها نیز اطلاع کافی داشته باشند در اختیار عموم قرار می گیرد.

شاید کمی دید افراطی گونه ای باشد اما همین بازی پو زمانی که در اختیار یک کاربر نوجوان قرار می گیرد ممکن است او را تحریک به ازدواج و فرزند دار شدن در سنین پایین و بدون آگاهی کافی کند و یا اگر در اختیار یک جوان قرار بگیرد شاید حس های او را به صورت مقطعی تامین کرده و او را نسبت به ازدواج بی نیاز کند.

 مسئله مهم  برخورد مصداقی با موضوع نیست بلکه رعایت تعادل و پرهیز از زیاده روی در برخورد با انواع تکنولوژی ها از جمله گوشی های تلفن همراه است.

همچنین آگاهی خانواده ها در رابطه با این مسائل و این که از سنین کودکی تلفن همراه را در اختیار فرزندان خود قرار ندهند.

مینا محمدی

بخش ارتباطات تبیان

منبع : tebyan.net

منبع : بخش اطلاعات عمومی آکاایران
برچسب :