جدیدترین تکنولوژی جاسوسی با چهره!
فیس بوک نه تنها نوشته هایی را که پاک می کنید, ذخیره می کند بلکه حتی از چهره شما هم برای جاسوسی استفاده خواهد کرد.

جدیدترین تکنولوژی جاسوسی با چهره!

فیس بوک نه تنها نوشته هایی را که پاک می کنید، ذخیره می کند بلکه حتی از چهره شما هم برای جاسوسی استفاده خواهد کرد.

در نوشته قبل با عنوان " وقتی با یک لایک همه چیز آشکار می شود"  به موضوع روش های جاسوسی در فیسبوک پرداخته شد و این که دانشمندان، پیدایش و مرگ شبکه‌ های اجتماعی فیس بوک را شبیه سرنوشت بیماری ‌های همه ‌گیر می‌ دانند. دانشمندان با استفاده از مدل‌ های ریاضی، مرگ فیس ‌بوک را طی چند سال آینده، پیش ‌بینی کرده ‌اند.

,ارتباطات و رسانه ها

البته جای تعجب ندارد چرا که دیر یا زود شبکه اجتماعی فیسبوک اعتماد مخاطبین خود را از دست می داد. البته شاید این افشاگری ها یک ترفند و راهی برای جلب اعتماد مخاطب به سوی سایر رسانه و ابزارها باشد ابزاری مانند وایبر، وی چت، تانگو و یا ظهور یک شبکه اجتماعی جدید.

در نوشته قبلی و در بررسی روش های جاسوسی فیسبوک به لایک به عنوان اهرم اصلی فیبسوک برای دست یابی به اطلاعات اشاره شد.

فیسبوک به بهانه افزایش امنیت کاربران خود قابلیت جدیدی را رونمایی کرد. در این قابلیت فیسبوک رایانه ای که با آن شماره موبایل کاربر وارد شده است را مبنای امنیت قرار داده و اگر کاربران بخواهند با رایانه دیگری به صفحه فیسبوک خودشان وارد شوندف یک پیامک حاوی کد دسترسی برای کاربر ارسال می کند و همزمان کادری هم در صفحه لاگین در اختیار کاربر قرار می دهد که کد دریافتی را در صفحه لاگین وارد کند تا بتواند وارد صفحه فیسبوک خود شوند.  فیسبوک از این پس این رایانه را هم امن تلقی می کند تا اگر شماره کاربران تغییر کرد و یا گم شد با دریافت شماره جدید کاربران از طریق این کامپیوتر امن، از شماره موبایل جدید آنها نیز اطلاع یابد. این اقدام جدید در ظاهر جهت بالابردن امنیت کاربران روش جدیدی برای دستیابی به اطلاعات خصوصی کاربران است اما از آنجایی که فیسبوک بیش از 800 میلیون کاربر در اختیار دارد با این تکنولوژی جدید می تواند از شماره موبایل و محل سر فیزیکی بیش از 800 میلیون کاربر خود آگاه شود و این اقدامی بزرگ در جهت به خطر انداختن حریم خصوصی کاربران است.

شرکت امنیت رایانه ای سیمانتک مدعی شده است که شبکه فیسبوک در پایگاه داده و سامانه های امنیتی خود دارای حفره امنیتی است که امکان دسترسی شرکت های تبلیغاتی به عکس، فیلم و دیگر اطلاعات خصوصی را می دهد

آنهایی که حتی یکبار گذرشان به فیسبوک افتاده با عبارت در چه فکری هستی آشنا هستند و به چشمشان خورده است، گفته می شود وقتی یک کاربر فکر خود را می نویسد این کلید واژه ها جمع می شوند و با بررسی آنها می تواند فهمید مثلا ایران امروز به چه چیزی فکر می کند.

 در واقع این کلید واژه ها به راحتی بیانگر افکار مردم در حیطه مرز کشورها است، تحلیل گران به راحتی می توانند روی این مسائل تحلیل کنند، فیسبوک اتصالات و منابعی را که از این شبکه یک کاربر به ظاهر پاک می کند  را در واقع نگه می دارد و تنها آن را از دید کاربران پنهان می کند.

با جدیدترین ابزار جاسوسی فیسبوک یعنی تکنولوژی شناسایی چهره آشنا شوید.

طبق گزارش منتشر شده در روزنامه "حریت" چاپ ترکیه، نمایندگان فیسبوک اعلام کردند که دیگر نیازی نیست کاربران عکس های خود یا دوستانشان را در این شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارند، بلکه با استفاده از تکنولوژی جدید این سایت، نرم افزاری که برای تشخیص چهره مخاطبان طراحی شده است، در حین کار تصویر کاربران را ثبت و در اختیار دیگران می گذارد.

 نمایندگان فیسبوک اعلام کردند که دیگر نیازی نیست کاربران عکس های خود یا دوستانشان را در این شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارند، بلکه با استفاده از تکنولوژی جدید این سایت، نرم افزاری که برای تشخیص چهره مخاطبان طراحی شده است، در حین کار تصویر کاربران را ثبت و در اختیار دیگران می گذارد

هر چند شبکه های متعلق به غول های رسانه ای گزارش چندانی در این خصوص مطرح نکرده اند، اما فیسبوک اکنون نرم افزار شناسایی چهره خود را که جدید ترین ابزار پیشرفته جاسوسی محسوب می شود را راه اندازی کرده است،  تکنولوژی جدید شناسایی چهره که در ماه دسامبر به بازار آمده تنها به گروه‌ آزمایشی کوچکی معرفی شده است. این تکنولوژی اساس روش فیسبوک برای ایجاد پایگاه داده بزرگ و کابل جستجو بر اساس تصویر از کاربران فیسبوک می باشد. تکنولوژی شناسایی چهره  با توانایی جستجوی افراد، تنها بر اساس یک تصویر ختم خواهد شد و این موضوع به منزله سرآمدن دوران حریم خصوصی است. جهانی را تصور کنید که در آن فردی به سادگی تصویری از شما در خیابان یا در میان یک جمعیت تهیه می کند و آن وقت تمامی اطلاعات خصوصی شما از اینترنت توسط همان یک عکس قابل دسترس خواهد بود.

,ارتباطات و رسانه ها

طبق گزارش روزنامه واشنگتن پست، شرکت امنیت رایانه ای سیمانتک مدعی شده است که شبکه فیسبوک در پایگاه داده و سامانه های امنیتی خود دارای حفره امنیتی است که امکان دسترسی شرکت های تبلیغاتی به عکس، فیلم و دیگر اطلاعات خصوصی را می دهد. این شرکت امنیتی متوجه شده که برخی از برنامه های کاربردی این شبکه اجتماعی، منافذی را برای طرف سوم باز می کند تا آنها بتوانند پیغام ها و چت کاربران را مطالعه کنند.

در حال حاضر محاکم قضایی در شرف اعمال قوانین نظارتی بر فعالیت ها و حتی کامنت های اینترنتی هستند و معمولا از هر 10 شرکت اینترنتی 9 شرکت برای افشای اطلاعات شخصی با بازپرس های قضایی همکاری می کنند. برخی از قوانین تصویب شده مدیران فیسبوک را ملزم می کند که رمز عبور کاربران را به محاکم قضایی تسلیم کنند. این یعنی شما در حقیقت مطالب خود را درون فیسبوک آپلود نمی کنید، بلکه صفحه فیسبوک خود را در محدوده نظام حقوقی آمریکا به رسانی می کنید.

ارزیابی اجمالی مطالب فوق موید این مطلب است که فیسبوک مصداق تام تمام قدرت نرم است که دارای ظاهری زیبا و ‍ آزاد و باطنی جستجوگر برای دریافت و تحلیل اطلاعات از کم هزینه ترین مسیر است. در واقع این شبکه اجتماعی با ظرفیتی به اندازه تمام کشورها یکی از بهترین امکانات و ابزارها که فرصت را برای سلطه اطلاعاتی جهان قدرت بویژه ‌آمریکا فراهم می کند. خطر این ابزار سلطه چندی است که توسط مسئولین و افرادی که در این عرصه مشغولند گوش زد می شود در واقع هر آنچه شرط بلاغت است گفته می شود خواه کاربران فیسبوک پند گیرند یا ملال.

مینا محمدی

بخش ارتباطات تبیان

منبع : tebyan.net

منبع : بخش اطلاعات عمومی آکاایران
برچسب :