
جاسوسی از گوگل به اوج خود رسید!
جاسوسی از گوگل به اوج خود رسید!
از اطلاعات به دست آمده از این سیستم ها برای تبلیغات، و نه تجسس دولتی استفاده خواهد شد و تنها در اختیار شرکت های مجاز قرار خواهند گرفت. به گفته مارک روتنبرگ مدیر اجرایی مرکز اطلاعات حریم الکترونیکی کاربران اینترنتی کنترل چندانی بر حوزه کوکیها ندارند.
توانایی آژانس امنیت ملی آمریکا در جمع آوری اطلاعات آنلاین کاربران به لطف افشاگریهای مختلف اکنون برای همه بدیهی شده است، موضوعی که برای بسیاری از کاربران آزاردهنده است. براساس گزارش وایرد، با این همه نگرانی و آزردگی زمانی بیشتر می شود که از تلاش شرکت های بزرگ تکنولوژی در ردیابی کاربران آنلاین مطلع شوید. برخی از شرکت های بزرگ تکنولوژی درحال ساخت و تکمیل نسخه هایی پیشرفته از سیستم های ردیابی هستند که می توانند بسیار دقیق تر از تکنولوژی های رایج امروزی ردپای کاربران را دنبال کنند. برای مثال شرکت مایکروسافت طی هفته جاری پا جای پای گوگل گذاشته و سیستم ردیابی جدیدی را عرضه کرد.
از اطلاعات به دست آمده از این سیستم ها برای تبلیغات، و نه تجسس دولتی استفاده خواهد شد و تنها در اختیار شرکت های مجاز قرار خواهند گرفت. به گفته مارک روتنبرگ مدیر اجرایی مرکز اطلاعات حریم الکترونیکی کاربران اینترنتی کنترل چندانی بر حوزه کوکیها ندارند، اما مشکل وقتی پیچیده تر می شود که فناوریهای ردیابی رایج تر شوند و تنها چند شرکت مشخص کنترل اطلاعات تبلیغاتی را به عهده بگیرند.
به گفته روتنبرگ استفاده احتمالی آژانس امنیت ملی از اطلاعات نسل جدید تکنولوژیهای ردیابی تنها دلیلی است که باید از ردیابی رفتاری کاربران دوری جست، زیرا درحال حاضر شواهد زیادی از احتمال استفاده از این اطلاعات توسط جاسوسان دولت آمریکا وجود دارند. اسناد متعلق به NSA که در اوایل این ماه در گاردین منتشر شدند نشان می دهند کوکی های ایجاد شده توسط شبکه DoubleClick شرکت گوگل برای جاسوسی از کاربران اینترنتی که کاربر سیستم Tor هستند استفاده می شوند.
در این راستا گوگل به تازگی اعلام کرده میزان درخواستهای دولت آمریکا برای دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران این شرکت از سه هزار و 850 در سال 2009 به 10 هزار و 8 درخواست رسیده است، این درحالی است که گوگل تنها اجازه انتشار بخشی از آمار درخواست های دولت آمریکا را دارد
در این راستا گوگل به تازگی اعلام کرده میزان درخواستهای دولت آمریکا برای دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران این شرکت از سه هزار و 850 در سال 2009 به 10 هزار و 8 درخواست رسیده است، این درحالی است که گوگل تنها اجازه انتشار بخشی از آمار درخواست های دولت آمریکا را دارد. بر اساس گزارش CNN، عطش دولت آمریکا برای دستیابی به اطلاعات خصوصی کاربران گوگل سیری ناپذیر و رو به افزایش است، زیرا این شرکت در گزارش شفافیت جدید خود اعلام کرده میزان درخواست دولت برای دریافت این اطلاعات در نیمه اول سال 2013 نسبت به دوره های گذشته چند برابر شده است.
دولت آمریکا هیچ تغییر رویهای در عملکردش ایجاد نکرده و همچنان در میان دیگر کشورهای جهان بیشترین میزان تقاضا را برای دریافت اطلاعات خصوصی کاربران گوگل داراست، به طوری که در 6 ماه اول سال جاری 10 هزار و 8 درخواست برای اطلاعات 21 هزار و 683 کاربر گوگل داشته است. ایالات متحده در عین حال از بالاترین میزان موفقیت در وادار کردن گوگل به پذیرفتن درخواست هایش را دارد به طوری که گوگل به 83 درصد از درخواست های دولت آمریکا پاسخ مثبت داده است.
هندوستان، آلمان و فرانسه هر یک با داشتن دو تا سه هزار درخواست در نیمه اول سال جاری به همراه آمریکا چهار کشور اول درخواست کنندگان اطلاعات کاربری گوگل را تشکیل دادهاند. گوگل در جدیدترین گزارش شفافیت خود کاری متفاوت انجام داده و درخواستهای قضایی دولت آمریکا را در دستههای مختلفی از قبیل نوع، درصد اخطاری بودن درخواستها، درخواست های استراقسمع، احکام اجرایی و یا دیگر موارد دستهبندی کرده که بر اساس این دسته بندی بیشترین میزان این درخواست ها به اخطاریه ها اختصاص داشته اند.
به گفته مسئولان شرکت گوگل میزان این درخواست ها از سال 2009 تا به حال سه برابر شده است. این هشتمین گزارش شفافیت گوگل است، گزارشی که انتشار آن توسط گوگل از سال 2010 آغاز شده و پس از افشاگری درباره برنامه جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا، دیگر شرکتها از قبیل فیس بوک، توئیتر، یاهو و با تازگی نیز اپل، به انتشار گزارش هایی مشابه رو آورده اند.
فرآوری: ازاده مرنی
بخش ارتباطات تبیان
منابع: همشهری آنلاین / شبکه خبر / خبر فارسی
منبع : tebyan.net