اینترنت پاک آخرین محصول صادراتی دولت دهم به دنیا!
راه های بسیاری برای مبارزه با سایت های غیر اخلاقی و اسیب های دیگر فضای مجازی برداشته شده اما اینترنت پاک راهی است که بین المللی می شود!

اینترنت پاک آخرین محصول صادراتی دولت دهم به دنیا!

راه های بسیاری برای مبارزه با سایت های غیر اخلاقی و اسیب های دیگر فضای مجازی برداشته شده اما اینترنت پاک راهی است که بین المللی می شود!

طبق نتایج حاصله از تحقیقات موسسات جهانی یک‌ سوم فضای اینترنت در دنیا در تسخیر سایتهای غیراخلاقی است که می تواند بیشترین آسیب را برای کودکان به همراه داشته باشد. هم اکنون بیش از 37 درصد سایت‌ها با موضوعات غیراخلاقی فعالیت می‌کنند. تعداد سایت‌های اینترنتی ارائه دهنده خدمات بازی‌های آنلاین طی یک سال گذشته 212 درصد افزایش یافته و سایت‌های حاوی بخش‌های خشونت‌آمیز نیز 10 درصد بیشتر شده که این امرهشداری برای استفاده بدون کنترل کودکان از فضای اینترنت است در وهله ی اول این وظیفه مسئولان امر است که چاره ای برای آن بیاندیشند و یا فرهنگ استفاده از تکنولوژی های جدید را آموزش دهند.

تفکیک اینترنت پاک از اینترنت ناپاک!

ایده "اینترنت پاک" برای اولین بار از سوی وزیر پشین ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم، تقی پور در آذرماه 89 مطرح و پس از آن به بحث داغ رسانه ها و کارشناسان و کاربران اینترنت تبدیل شد.

یک ماه پس از مطرح کردن ایده اینترنت پاک تقی پور در گفتگو با خبرگزاری مهر از عملیاتی کردن مقدمات کار برای اجرای اینترنت پاک در کشور و تفکیک آن از اینترنت ناپاک خبر داد و گفت: نقطه شروع طرح اینترنت پاک کشور ایران خواهد بود و پس از آن در اختیار تمام بشریت قرار می گیرد.

طبق اعلام مسئولین بسیاری از کشورها از این ایده استقبال کرده اند. به ویژه کشورهای مسلمان مانند مالزی و کشورهای حوزه خلیج فارس تمایل خود را برای اجرایی کردن اینترنت پاک در کشورشان اعلام کرده بودند

وی با بیان اینکه درصد بالایی از استفاده هایی که از اینترنت در کشور می شود استفاده های مناسب و درست است تاکید کرده بود که تفکیک اینترنت پاک از ناپاک ابتدا در ایران و در گام های بعدی در دنیا مطرح می شود.

تقی پور  در این مصاحبه اذعان کرد: اطلاعات دقیقی از میزان استفاده پاک و یا ناپاک از فضای اینترنت نمی توان ارائه داد اما در مقایسه با آمارهای دیگر کشورها و برخلاف آنچه تصور می شود درصد بالایی از استفاده هایی که در کشور ما از اینترنت صورت می گیرد استفاده های مناسب و درستی است و فضای استفاده از اینترنت در کشور فضای پاکی است.

,ارتباطات و رسانه ها

 با این حال با تفکیک اینترنت پاک از ناپاک آن بخش از اینترنت که بعضا برای کسب و کارهای کثیف و غیراخلاقی بکار می رود کلا در کشور منتفی خواهد شد و شاهد افزایش استفاده صحیح از اینترنت در کشور خواهیم بود.

طبق گفته وزیر ارتباطات غالب استفاده ای که از اینترنت در کشورمان می شود استفاده درست است اما اعلام اسامی استان هایی که دارای بیشترین کاربر اینترنتی در فضای نا سالم هستند چه معنی می دهد!

از سال 89 یعنی زمانی که کلید این طرح زده شد. نمایندگان مجلس از این طرح حمایت و تاکید کردند که قوانین جدید در این بحث را تصویب خواهند کرد. اما وقتی که ما زیر ساخت های لازم برای این کار را نداریم و اینترنت خود را از کشورهای همسایه از طریق آب و مرز زمینی به جای ایر( هوا) در یافت می کنیم، این امر چگونه محقق خواهد شد.

 پس از تقی پور، جانشین بعدی وی  نامی نیز پیگیر اینترنت پاک بود که در این راستا در پیش از خطبه های نماز جمعه 27 اردیبهشت سال جاری با اعلام اینکه گوگل ارث ایرانی می‌آید، از ثبت جهانی پیشنهاد ایران برای ایجاد اینترنت پاک در جهان خبر داده و گفته بود: هم‌کدسازی آن در استان‌ها آغاز شده است. از آنجایی که به گفته مسئولان ایران نخستین کشور خاورمیانه است که به اینترنت وصل شد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز تاکید کرد که ایران اولین کشوری خواهد بود که قرار است اینترنت پاک را اجرایی کند و باید به نحوی عمل شود که سرآغاز این طرح از ایران باشد و پس از آن در اختیار تمام بشریت قرار گیرد.

طبق اعلام مسئولین بسیاری از کشورها از این ایده استقبال کرده اند. به ویژه کشورهای مسلمان مانند مالزی و کشورهای حوزه خلیج فارس تمایل خود را برای اجرایی کردن اینترنت پاک در کشورشان اعلام کرده بودند.

آیا وزیر ارتباطات دولت آقای روحانی نیز قائل به فیلترینگ یا اینترنت ملی یا اینترنت پاک و حلال خواهند بود اینترنتی که به گفته آقای نامی آخرین وزیر ارتباطات دولت احمدی نژاد، ثبت جهانی شده است

مدیریت جهانی دولت نهم و دهم به اینترنت و فناوری های نوین نیز کشیده شد و با توجه به این که ایران اولین کشوری است که قرار است اینترنت پاک را اجرایی کند مسئولان وزارت ارتباطات معتقدند در این حوزه باید به گونه ای عمل کنند تا این ایده پس از اجرایی شدن در اختیار بشریت قرار بگیرد.

اینترنت پاک آخرین دستاورد مسئولین ارتباطات و فن آوری کشور است که همانند بسیاری از دستاوردهای دیگر بخصوص اینترنت ملی فعلا در حد همان واژه و حرف باقی مانده است. اما دو نکته جالب در مورد اینترنت پاک وجود دارد همانطور که از سخنان وزیر ارتباطات مشخص است اینترنت پاک فعلا در حد یک ایده است و باید دیگران تعریف و راهکاری برای رسیدن به آن را ارائه کنند!

,ارتباطات و رسانه ها

به زبان ساده تر هنوز مشخص نیست اینترنت پاک چیست و قرار است چگونه اجرا شود اما نکته جالب دیگر اینکه به قول معروف در حالی که نه به داره و به نه بباره قرار است آنرا در اختیار تمام بشریت هم قرار دهیم.

 اما باید خوشحال باشیم فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشور ما به حدی رسیده است که متخصصان این حوزه توانایی لازم در تفکیک سره از ناسره  اینترنت بدون استفاده از فیلترینگ را دارند باید نشست و دید که آیا می توان با سراسر دنیا اتباط برقرار کرد آن هم بدون فیلترینگ یا این که "اینترنت پاک اینترنتی است که در آن خبری از شبکه های اجتماعی نخواهد بود.

آیا وزیر ارتباطات دولت آقای روحانی نیز قائل به فیلترینگ یا اینترنت ملی یا اینترنت پاک و حلال خواهند بود اینترنتی که به گفته آقای نامی آخرین وزیر ارتباطات دولت احمدی نژاد، ثبت جهانی شده است.

یا سردمداران وزارت ارتباطات بنا دارند در راستای استفاده مردم کشورمان از فضای مجازی به جای فیلترینگ و با همکاری سایر نهاد ها چون وزارت فرهنگ، آموزش و پرورش و ... فرهنگ استفاده از این فناوری را در بین خانواده ها توسعه دهند تا آمار مراجعه به سایت های غیر اخلاقی را کاهش دهند.

مینا محمدی

بخش ارتباطات تبیان

منبع : tebyan.net

منبع : بخش اطلاعات عمومی آکاایران
برچسب :